Zenész Börze - A Zenész portál

Oldal Szabályzat

 1. Bevezető
 2. A Zenész Börze Oldal Szabályzatának a célja, hogy bemutassa az oldal szabályos használatát, hogy pontosan milyen termékeket lehet hirdetni az oldalon, illetve ezeket mely kategóriában lehet megtenni, ismerteti a fórumozás alapelveit. Ez a Zenész Börze házirendje, amit mindenkitől kérünk, hogy tartson be!

 3. Mit hirdethetek az oldalon?
 4. Az oldalon csak magánszemélyek, és csak használt eszközöket hirdethetnek. A következőkben részletesen kategóriánként leírjuk, hogy mely kategóriába, milyen eszközt lehet elhelyezni.

 5. További szabályok a hirdetésekkel kapcsolatban
 6. Egy hirdetésben csak egy eszközt lehet hirdetni, kivételt képeznek ezalól azok a kategóriák, ahol megjelöltük, hogy több eszközt is lehet hirdetni, de itt is be kell tartani a kategóriára vonatkozó szabályokat. Példaként a Hangtechnika, Hangfal, Passzív hangfal kategóriában nem hirdethetsz több passzív hangfalat, de a Hangtechnika, Hangrendszer kategóriában igen.

  Ha cserélni szeretnél, akkor csak azt hirdetheted megfelelő kategóriában, amit cserélnél, nem amire cserélnél, illetve az amire cserélnél terméknek is az oldal témájához kell kapcsolódnia. Példaként egy helyes hirdetés, ahol passzív hangfalat cserélnél fénytechnikai eszközökre és ezt a Hangtechnika, Hangfal, Passzív kategóriában helyezed el. Helytelen ha hirdetést ha ugyanezt a passzív hangfalat mobiltelefonra cserélnéd.

  A hirdetéseknél nem lehet információ kérő "hirdetéseket" feladni. Példaként a mi a véleményetek xy keverőről "hirdetés" nem megengedett.

  Egy terméket kizárólag egy kategóriába lehet feladni, duplikált hirdetés nem megengedett.

  A hirdetés elnevezésnél kizárólag a termékre vonatkozó elnevezést lehet megadni. Példaként a "hétvégén akciós" elnevezés nem megengedett.

  Külön, ismételten kiemeljük, hogy a Hangtechnika kategóriában csak PA hangosításra alkalmas eszközöket lehet hirdetni, nem hirdethető, Hi-Fi, autó Hi-Fi vagy házimozi eszköz, továbbá olyan eszköz sem, ami akár csak részben ilyen jellegű alkatrészekkel van szerelve.

 7. Kommentek
 8. A hirdetéshez tartozó kommentek kizárólag azt a célt szolgálják, hogy az adott termékkel kapcsolatban kérdezz az eladótól.

  Tilos a kommentben ezen kívül bármilyen egyéb hozzászólást elhelyezni, különös tekintettel az üzletrontó vagy az eladót sértő kommentekre.

 9. Moderáció
 10. Azon célból, hogy az oldal tartalmát tisztán tartsuk és a tematikát megőrzzük a hirdetéseket moderáljuk. Minden olyan hirdetést, ami nem felel meg az Oldal Szabályzatnak, ott fenntartjuk a jogot a moderálásra. Amennyiben egy felhasználónál egy adott hirdetést többször kell moderálnunk vagy több alkalommal kell adott felhasználótól hirdetéseket moderálni, ott fenntartjuk a jogot a felhasználói fiók törlésére. Amennyiben hirdetésed törlődött, oka az Oldal Szabályzatban található, emiatt írtuk igen részletesre.

 11. A biztonságos kereskedésért
 12. Ahhoz, hogy ne érjen még véletlenül se kár, ne ess csalás áldozatává az alábbi tanácsokat adjuk.

  A oldal jellegéből fakadóan nincs rálátásunk a megtörtént adás-vételek számára, hisz a Zenész Börze nem online aukciós oldal. A hirdetési számokból kalkulálva viszont úgy látjuk, hogy a legtöbb esetben rendben mennek az adás-vételek és igen kis résznél akad csak gond, ezeket szeretnénk a lehető legkisebb számra csökkenteni csökkenteni.

  A problémák legnagyobb részét a postai tranzakciók adják, főként az előre utalás este, amikor is a vevő elutalja a pénzt, de semmit, vagy nem azt kapja, amiben az eladóval megállapodtak. Emiatt nem javasoljuk az előre utalást, ugyanis a problémás esetek is azt mutatják, hogy legtöbbször ezzel teljesítési móddal van gond.

  Ha netán mégis megtörtént a baj és a partnerrel nem lehet tisztázni az esetet, akkor rendőrségi feljelentést kell tenni az ügyben. Többször működünk együtt a hatóságokkal és tapasztalat az, hogy ma már könnyen kézre tudják keríteni az elkövetőt és a kis értékű csalásokkal is gyors és sikeres lehet az eljárás.

  Másik tipikus csalási kísérlet, ami nem csak más magyar apró oldalak esetében, hanem az egész világon jellemző, az a nigerian scam esete. Külföldről jelentkezik e-mailben egy illető, aki irreálisan magas áron szeretné az eladó terméket megvenni, csak elsőként azt kéri, hogy postázzuk el a terméket. Soha, senkinek ne postázzatok előre külföldre, mert biztosan csalás van a háttérben, az elpostázott termékért nem fog megérkezni az ellenértéke. Más jellegű külföldi megkereséssel is igen körültekintően kell bánni, könnyen csalás lehet mögötte.